HAVANNAS BALETTFESTIVAL 22.10.-2.11.2018


Upplev balettfestivalens galainvigning med Alicia Alonso plus tre andra strålande föreställningar. Besök nationella balettskolan och konstateljeer. Med på resan balettexperten Aku Ahjolinna. Utfärderna i Havanna och Viñales med Folke West och latinodanskurs med Lene West.

 KULTURRESA TILL BALETTFESTIVALEN I HAVANNA 22.10 – 3.11 2018

 

Balettexperten Aku Ahjolinna är värd på resan – Folke West guidar utfärderna i Havanna och Vinjales – Lene Benavides leder latindanskursen.

Dag 1, 22.10
Flyg över Atlanten

Morgonflyg från Helsingfors mot Havanna med ett planbyte. Inkvartering i hotell Habana Libre, välkomstskål och middag.

Dag 2, 23.10
Lär känna Havanna i Hemingways fotspår

Efter frukost åker vi runt i Havanna i gamla 50-tals bilar. Vi bekantar oss med de otroliga palatsen i Miramar, det väldiga Revolutionstorget, ståtliga El Capitolio, den lummiga centralparken samt utsiktsplatsen vid Jesus-statyn. Lunch intas i den Unesco-skyddade gamla stan och efter det gör vi de kända tre torgens promenad – Katedralskvären, Vapenskvären och Gamla skvären.
Ernest ”Papa” Hemingway älskade Kuba och var fast bosatt där i mer än 20 år. Vi följer i Papas fotspår runt om i Havanna. Vi bekantar oss med hans hemgård Finca Vigia, fiskarbyn Cojimar och hotell Ambos Mundos. Precis som Papa njuter vi av mojito i La Bodeguita del Medio och av daiquiri i Floridita, så som Hemingway och hans vänner gjorde i tiden.

Dag 3, 24.10
Kubas vackra landsbygd

Frukost. Avfärd västerut till provinsen Pinar del Rio, till den natursköna dalen Vinjales. På en privat cigarrfarm lär vi känna hemligheterna bakom cigarrproduktionen. Vi besöker också indianernas flodgrotta, där i tiderna slavar på flykt gömde sig. Vi beundrar den enligt Frida Kahlos och Diego Riveras idé förverkligade bergsmuralen som presenterar människosläktets uppkomst. Till slut avnjuter vi en gedigen lantlig lunch innan vi återvänder till Havanna.

Dag 4, 25.10
Laura Alonsos balettskola

Vi besöker den berömda danskonstskolan Escuela Pro Danca, som leds av Alicias dotter Laura Alonso. I denna skola som lär ut alla dansgenrer har också flera finländska proffsdansare studerat. Skolans egen dansgrupp Compania Laura Ballet har uppträtt också utomlands.

Dag 5, 26.10
Ledig dag

Efter frukost blir det fri tid för att på egen hand bekanta sig med staden. Intressanta muséer och konstskatter, trivsamma musikbarer och gatukaféer, konsthallar och grönsakstorg... Det finns många alternativ för dagen. På kvällen finns det möjlighet att för en tilläggsavgift se den fantastiska Tropicana-kabarén, ett storartat spektakel som fört Kuba in på världskartan för underhållning allt sedan år 1939.

Dag 6, 27.10
De vackra konsternas dag

Efter frukost besöker vi den berömda kubanska konstnären Jose Fusters otroliga kvartersateljé Fusterlandia. På eftermiddagen bekantar vi oss med nationalmuséet för kubansk konst. Den nya museibyggnaden är mycket imponerande och där visas hela den kubanska konsten från de gamla mästarna till de moderna konstnärerna.

Dag 7, 28.10
Havanna balettfestivalens gala

Frukost. Mitt på dagen gemensam lunch, under vilken balettexperten Aku Ahjolinna berättar om festivalprogrammet. På kvällen njuter vi av Havanna balettfestivalens strålande galaföreställning i den ståtliga Alicia Alonso-teatern.

Dag 8, 29.10
Kubas nationalbaletts skola och festivalens andra balettföreställning

Frukost. Alicia Alonso grundade Escuela de National Ballet de Cuba när hon flyttade tillbaks till Kuba år 1948, och skolan utvecklades till de amerikanska kontinenternas mest berömda balettläroanstalt. Årligen söker tusentals unga dansare till skolan, endast 40 klarar inträdesproven. På kvällen är det dags för festivalens andra balettföreställning.

Dag 9, 30.10
Balettfestivalens tredje föreställning

Frukost. På förmiddagen kurs i latindans, på dagen fri samvaro, på kvällen festivalens tredje balettföreställning.

Dag 10, 31.10
Balettfestivalens fjärde föreställning

Frukost. På förmiddagen kurs i latindans, på dagen fri samvaro, på kvällen festivalens fjärde balettföreställning.

Dag 11, 1.11
Allt har sitt slut

Frukost. Efter en gemensam avskedslunch transfer till Havanna flygfält för hemresan.

Dag 12, 2.11

Hemkomst
Planbyte i Amsterdam och vidare flyg på eftermiddagen till Helsingfors. Resan är över, nu är det tid för bilder och minnen.

 

 

FÖRFRÅGNINGAR : folkewest.travelclub@gmail.com

Du kan även beställa reseprogrammen på posten !

Ring eller texta vi svarar varje dag : 0452684066
 

 

Hemsida Printa ut sidan Kontakta oss Info På svenska Suomeksi In English