FOLKEN MATKASSA KARIBIAN RISTEILYLLE

Risteily Keski-Amerikan aalloilla 28.1.-10.2.2018

Fort Lauderdale - Puerto Limon, Costa Rica - Colon, Panama - Cartagena, Kolumbia - Grand Cayman - Cozumel, Meksiko - Fort Lauderdale

Näe ja koe Keski-Amerikan parhaat kohteet 11 yön Karibian risteilyllä tyylikkäällä Celebrity Cruisesin aluksella! Kaikista satamista on mahdollisuus osallistua mielenkiintoisille retkille, eikä aika laivallakaan käy takuulla pitkäksi, sillä ohjelmaa riittää aamusta pikkutunneille.

1. PÄIVÄ Fort Lauderdale
Lento Miamiin. Kuljetus ja majoittuminen rantahotelliin Fort Lauderdalessa.

2. PÄIVÄ Lähtö risteilylle
Aamiainen hotellissa, kuljetus satamaan ja siirtyminen laivalle. Tervetuloillallinen ja show laivan teatterissa.

3. PÄIVÄ Merellä
Meripäivä tarjoaa hyvän tilaisuuden tutustua perin pohjin laivan upeisiin tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille, viihdettä ja tekemistä on jokaiseen makuun.

4. PÄIVÄ Merellä
Aloita päivä aamiaisella vaikkapa omalla parvekkeellasi kimmaltelevaa merta katsellen. Rentoudu altailla, käy spa-hoidoissa, osallistu jooga- tai zumbatunnille, seuraa kansainvälisen tason viihde-esityksiä ja herkuttele ravintoloissa.

5. PÄIVÄ Puerto Limón, Costa Rica
Puerto Limón on Costa Rican suurin vientisatama, josta lähtee maailmalle maankuulut banaanit. Maan nimesi itse Kolumbus neljännellä matkallaan kutsuen sitä ”rikkaaksi rannikoksi” tarkoittaen sekä vehreää luontoa että intiaanien kultakoruja. Tänä päivänä Costa Rica tunnetaan etenkin ekomatkailumaana. Luontoretki viekin ensin junamatkalle viidakkoon ja sitten risteilylle Tortuguero-viidakon kanaville ja lopuksi vierailulle banaaniplantaasille, matkan varrella nautitaan paikallisia hedelmiä calypso-bändin vauhdittamana.

6. PÄIVÄ Colón, Panama
Laiva kiinnittyy Colónin satamalaituriin, satavuotiaan Panaman kanavan suulle, joka on edelleen maailman tärkein meritie yhdistäen Atlantin Tyyneen Valtamereen. Panama on Keski-Amerikka pienoiskoossa ja tarjoaa elämyksiä viidakon intiaanikylistä aina Keski-Amerikan metropolin sykkeeseen. Folke on yli kymmenen vuoden Panama-kokemuksellaan räätälöinyt retken, joka vie Panaman kanavan suluille, aitoon intiaanikylään Gatun-joen varrelle ja lopuksi Panama Cityn pilvenpiirtäjien ostosparatiisiin.

7. PÄIVÄ Cartagena, Kolumbia
1533 perustettu Cartagena on eittämättä maailman parhaiten restauroitu espanjalaiskolonialistinen kaupunki. Sitä on luonnehdittu kukkivien parvekkeiden kaupungiksi ja se on hyvin matkailuystävällinen ja turvallinen kaupunki. Taiteen ja historian ystäville on tarjolla mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia museoita. Folken retkivalinta vie ensin ylös vuorelle Popa-luostarille ja sen jälkeen laskeudutaan Amerikoiden suurimman linnoituksen, San Felipen, kautta itse vanhaan kaupunkiin, johon tutustutaan rennosti kävellen.

8. PÄIVÄ Cartagena, Kolumbia
Toinen päivä Cartagenassa antaa mahdollisuuden vaikkapa ostosten tekoon tai viettää päivää muuten omaan tahtiin.

9. PÄIVÄ Merellä
Tiiviiden kohdepäivien jälkeen tuntuu päivä merellä taivaalliselta, laivan palvelut odottavat käyttäjäänsä. Meripäivinä myös laivan putiikit ovat täynnä houkuttelevia tarjouksia.

10. PÄIVÄ George Town, Grand Cayman
Aamulla saavutaan George Towniin. Kolumbuksen 1503 löytämät Cayman-saaret tunnetaan nykyään kautta maailman ison rahan kätköpaikkana, silti saaren yleisilme on viattoman viehättävä ja luonnonläheinen. Puiset piparkakkutalot, Queen Elisabethin puisto, Seven Mile Beachin loputtomat hietikot, korallinsininen meri ja häikäisevä merenalainen elämä sekä ystävällinen englantia puhuva väestö tuo lähinnä mieleen britti-imperiumin viimeisen uinuvan linnakkeen. Folken retkivalinta on Caymanin saarikierros, jolla nähdään Seven Mile Beach, Pirun pellot, merikilpikonnien kasvatus- ja tutkimuslaitos sekä George Townin vanhat korttelit ja kaupat.

11. PÄIVÄ Cozumel, Meksiko
Cozumel toivottaa tervetulleeksi hohtavanvalkoisilla hietikoilla ja upealla pilvenpiirtäjien rantabulevardilla, jolla on valtavasti kaupallisia houkutuksia. Kuitenkin kaikille historiaa rakastaville Cozumel on ehdottomasti se paras mahdollisuus tutustua Maya-intiaanien fantastiseen kulttuuriperinteeseen. Täällä sijaitsevat mahtavimmat Maya-rauniot, Tulum ja Coba, jossa on jopa mahdollisuus kiivetä temppelipyramidien huipulle, jos kantti ja kunto kestää.

12. PÄIVÄ Merellä
Viimeisenä meripäivänä käydään kaikissa niissä ravintoloissa ja aktiviteeteissä, joissa ei ole ehditty käymään. Illalla on viimeinen yhteinen illallinen ja loppuhuipentumana katsotaan viimeinen teatterishow.

13. PÄIVÄ Fort Lauderdale, Miami
Laiva saapuu kotisatamaansa ja risteily on ohi tällä erää. Ennen lentokentälle menoa tehdään vielä Miamin kaupunkikierros ja käydään tuliaisostoksilla. Yölento yli Atlantin.

14. PÄIVÄ Saapuminen Helsinkiin.


3 315 €

Hintaan sisältyy
• lennot Helsinki-Miami-Helsinki yhdellä vaihdolla
• lentokenttä- ja satamakuljetukset
• 1 yön majoitus Fort Lauderdalessa kahden hengen huoneessa sisältäen amerikkalaisen aamiaisen
• 11 yön Karibian risteily merinäköalahytissä
• täysihoito ja Classic juomapaketti laivalla
• palvelumaksut ja verot laivalla
• kiertoajelu Miamissa
• asiantuntijaoppaan palvelut risteilyn ajan


Lisämaksusta
• parvekehytti 200 €/hlö
• yhden hengen huone ja hytti, merinäköala 1 050 €, parvekehytti 1 150 €
• laivan järjestämät englanninkieliset retket (päivittäin yhdellä retkellä on Folken suomenkielinen opastus, ks. retkihinnat alla)
• laivan lisämaksulliset palvelut, kuten spa-hoidot tai erikoisravintoloitten kattausmaksut
• matkavakuutus
• Yhdysvaltain matkustuslupa ESTA 14 USD

Folken valinta -retket
(laivayhtiön retkien hinnat sitoumuksetta)
- Georgetown, Grand Cayman: Turtle Encounter & Island Tour, n. 64 EUR
- Cartagena, Kolumbia: Cartagena City, La Popa Hill, Folkloric Show & Shopping, n. 50 EUR
- Colón, Panama: Folken oma räätälöity retki, 85 USD (n. 82 EUR)
- Puerto Limon, Costa Rica: Caribbean Train Boat & Bus Adventure, n. 92 EUR
- Cozumel, Meksiko: Tulum Ruins & Beach Break, n. 110 EUR

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Lufthansa
Helsinki - Frankfurt  06.50 - 08.40
Frankfurt - Miami  10.20 - 14.55
Miami - Frankfurt  17.00 - 07.50 (+1)
Frankfurt - Helsinki  09.35 - 13.00

Hotelli
Sonesta Hotel Fort Lauderdale

Laiva
Celebrity Reflection - modernia luksusta.
Yksi laivayhtiön kruununjalokivistä. Avarat sisätilat, moderni sisustus ja kaunis arkkitehtuuri. Täällä voit valita useista eri ravintoloista, laiva tarjoaa käyttösi myös suuren allasalueen, spa-hoitolan, kuntokeskuksen ja paljon muuta. Laivan huvituksissa on paljon valinnanvaraa, täällä on lukuisia baareja, musiikkia, kasino, elokuvateatteri ja vaihtelevaa viihdeohjelmaa.

Hytit: Merinäköalahytit sijaitsevat kannella 3 ja parvekkeelliset hytit kannella 6 ja 7. Tilaa on mukavasti kahdelle hengelle ja vuoteet voi pitää joko erillään tai yhdistää parivuoteeksi. Hytissä on sohvaryhmä, kylpyhuone, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, kylpytakki, TV, puhelin, minibaari, tallelokero. Hyttipalvelu 24 h. Merinäköalahytin koko n. 16 m² ja parvekehytin n. 18 m² + parveke n. 5 m².

Varaukset ja tiedustelut:

www.lomalinja.fi

folkewest.travelclub@gmail.com

Tekstiviestit: 045-2684066

Puhelut: 045-8844540


 

Etusivulle Tulosta sivu Ota yhteyttä Info På svenska Suomeksi In English