PANAMA FANTASY -rundresa 10.-22.10.2018

PANAMA FANTASY – EN EXOTISK  OCH STRESSFRI RUNDRESA 10. - 22.10.2018

Denna exotiska natur-kulturresa bjuder på allt från höga berg och djupa dalar, levande indiankultur coh Gamboas djungel till historiska momument och ruiner., City skyskrapor och Panama kanalen. Bäst av allt enbart korta avstånd och högklassiga hotell! Panama är verkligen Central-Amerika i miniatyr.

Dag 1 Ankomst med KLMs direktflyg från Amsterdam , transfer till Hotel Marriott som ligger mitt i stan på gå avstånd till restuaranger och butiker, vi intar  en lätt middag  och sedan till sängs, stora äventyr väntar !
    
Dag 2 Panama City – tre städer i en! Under vår rundtur bekantar vi oss först med ruinstaden Panama Viejo, total förstörd av brittpiraten Captain Morgan 1671. Sedan gör vi en kort rundtur
bland de enorma skyskraporna i den moderna staden och tar en titt på den flotta köpjätten Multiplaza. Därefter väntar en promenad från torg till torg i den romantiska gamla staden Casco Viejo med fransk inspirerad kolonial arkitektur och vi kopplar  av med en god lunch i den unika miljön innan vi återvänder till hotellet.

Dag 3 Upplev Panama Kanalen, världens åttonde underverk ! Vi kryssar från Gatun Sjön ned emot Stilla Oceanen,
 genom tre jättelika slussar med orginal maskineri från 1914, höjdskillnaden 28 meter,  en unik upplevelse även för en välberest resenär. På väg tillbaka till staden kör vi genom den historiska kanalzonen som behärskades av USA i över 80 år. Lunch bjudes ombord

Dag 4 Ledig dag i Panama City – med många intressanta alternativ i denna facinerande Central Amerikas metropol ! 

Dag 5 Efter Panama City är det skönt att förflytta sig in i regnskogen tysthet, speciellt när den befinner sig enbart 30 minuters körfärd från storstadens buller. Vårt första äventyr tar oss med djungel hiss upp  genom trädtopparna  till Gamboa  bergets högsta topp, varifrån vi har en underbar utsikt över Chagres floden som förser Panama kanalen med sitt vatten och Gatun sjön som förbinder kanalens båda ändor, samt naturligtvis den storslagna  täta urskogen. Därefter intar vi en läcker lunch nere vid Gatun sjön,  samtidigt beundrande krokodiler och sköldpaddor som fritt simmar runt invid restaurangen.
På eftermiddagen bekantar vi oss med de olika naturexpona : fjäril , orkide, akvarier och apor- sömngångare. 

Dag 6  Vi stiger tidigt upp för att bege oss båtledes  på “apjakt” till Monkey Island där det kryllar av sömniga “Capuchino” apor och med god tur kan vi även se eller åtminstone höra djungelns “vrålapor” allt detta ackompanjerat av  exotiska  fåglars  morgonkonsert. Sedan kan vi lugnt njuta av en skön ledig dag i Gamboa. Antingen enbart koppla vid den praktfulla poolen eller kolla in  bastun på spa –anläggningen, eller som dom mera aktiva svetta på gymmet, cykla eller vandra naturstigar eller paddla på sjön.  Lunch i Corotu restaurangen. 

Dag 7 Historik utflykt till Parque Nacional San Lorenzo där den spanska fästningen San Lorenzo från 1595 byggd av kung Filip II  från  bevakade Chagres flodens mynning  för att förhindra brittiska intrång i Panama.  Men tre gånger under trehundra år överlistades dock fästningen i tur och ordning av de brittiska piraterna Francis Drake och Captain Morgon samt amiral Vernon, för att varje gång bli uppbyggd på nytt! Senare på 1900 talet  byggde jenkarna inte långt därifrån Fort Sherman för att bevaka kanalen. Det nu så fridfulla Lorenzo var också säte för den ökända CIA skolan ”Americas”  som utbildade Syd Amerikanska diktatorer i konsten att krossa guerilla uppror. Vi bekantar oss med ruinerna samt den roliga naturstigen med apor och sömngångare.  


Dag 8 Vi besöker en äkta liten indianby Ella Drua invid Gatun floden. Slutetappen av vår resa sker med indiankanot upp längs med Gatunfloden. Vi blir hjärtligt mottagna av traditionell levande musik uppspelad av byns egen orkester. Efter en lektion i byns historia och dagliga liv och leverne följer en dans- och sånguppvisning . Embera Wounan indianerna är mycket stolta över sitt rika kulturarv, som demonstreras med vackra hantverk. Här erbjuds en chans att göra uppköp direkt av hantverkarna. Vi bjuds på traditionell lunch serverad i vikta bananblad!


Dag 9 Nu är det dags att ta farväl av Gamboa och vi åker vidare vidare längs med den legendariska Pan American Highway 120 kilometer, genom ett omväxlande landskap. Vårt mål är El Valle Anton en stor och sval dal dit  Panama City borna brukar ta  sin tillflykt undan storstadens hetta och stress. Väl framme  bekantar vi oss med den natursköna dalen som bjuder på en lätt naturstig upp till det höga El Macho vattenfallet. Sedan besöker vi den intressanta djurparken Nispe som inhyser de världsberömda gula,gröna, blåa och röda grodorna, exotiska papegojor, spännande kattdjur och övriga lokala sällsynheter. Därefter blir det färggrann landsorts marknad med lokala grönsaker , frukter och vväxter och blommor samt en färggrann indian marknad.

Dag 1o-11
 Nog med hälsosamt leverne! Nu väntar oss alla frestelser på Costa Blanca, Stilla Oceanens vita kust ! Där befinner sig vårt nästa hotell, Playa Blanca Beach Resort, en modern och stilig anläggning belägen invid den milslånga finsandade stranden.  Här inkvarteras vi i stora sköna rum.Playa Blancas All Inclusive service erbjuder mat och dryck i all oändlighet. En buffet restaurang dukar upp med dignande bord tre gånger per dag, frukost,lunch och middag . Dessutom
kan man boka middag på en sushi restaurang eller fisk restaurangen på stranden.
Därtill finns en snackbar med dygnet runt service. Fem barer bjuder på dricka och varje kväll förevisas en ny show på estraden, samt givetvis diskotek för nattsuddare. Det finns tre stora pooler, en aktiv pool med program och musik och en passiv pool med lugn och ro, plus en  stor sjöpool  På den långa  stranden kan man simma , snorkla,  surfa , segla och paddla eller om man så föredrar rida. För fartsugna finns det sjöskoter och fourwheeldrives. En golfbana med proffsmått  finns på endast 5 kilometers avstånd !

Dag 12 Efter en lång och skön morgon sömn och är det dags att ta sig till flyfältet i Panama City.
På vägen till flyfätet pausar vi två timmar på Allbrook Mall. Där väntar i välförsedda butiker med all världens lyxvaror och varuhusena med förmånliga erjudanden.Här är det mycket billigare än på flygfältet ärså det är inte särkilt svårt att bli av med sina dollars, innan vi åker vidare till kvällsflyget.

Dag 13 Efter planbyte i  Amsterdam återvänder vi till Norden tidigt på kvällen, dags att smälta intryckena och planera följande resa.
 
 PANAMA FANTASY RUNDRESANS HOTELL

AC Marriott Panama City  4 dygn
Gamboa Rainforest Resort 4 dygn
Playa Blanca Resort  3 dygn

MÅLTIDER
Åtta dygn i halvpension – nio dygn i helpension 


RUNDRESANS UTFÄRDER SOM INGÅR
Pannama City tour
Panama kanal kryssning
Gamboa äventyr med djungel hiss och naturexpon
Parque Nacional San Lorenzo
Eko utfärd i El  Valle de Anton 
Shopping tur till Albrook

TRANSFERS

Panama City Airport – Panama City
Panama City- Gamboa Rainforest Resort
Gamboa – Albrook Aiport
Albrook  Airport – El Valle Anton
El Valle Anton-Playa Blanca Resort
Playa Blanca – Albrook mall
Albrook Mall Panama City Airport

FÖRFÅGNINGAR : folkewest.travelclub@gmail.com, Ring eller texta 0452684066

PRIS  Dubbel rum pp 3209.-  Single 3899.- inkl halvpension 

Hemsida Printa ut sidan Kontakta oss Info På svenska Suomeksi In English