I Peter den Stores fotspår 15.8.-19.8. 2018 Kryssningsresan till Petersburg

Peter den Store var stor till både kropp och dåd, en 202 cm lång koloss och Rysslands förnyare. Som regent var han en verklig upplyst despot. När denne höghet grundade staden Petersburg på en öde plats i Neva floddeltat nära den gamla svenska gränsstaden Nyen, anade ingen att staden inom en kort tid skulle bli ett av Europas mäktigaste kultur- och maktcentrum.

I dag är staden St. Petersburg både ett värdefullt historiskt monument och ett pulserande trendigt modecentrum. Under vår visumfria kryssningsresa bekantar vi oss med två olika sidor av St. Petersburg; den imponerande kulturmetropolen med fem miljoner invånare och dess skapare, den legendariska härskaren, Rysslands största kejsare Peter den Store.


 

 

Resans dagsprogram 15.8. -19.8.2018

 

Dag 1, Onsdag 15.8.  

Samling kl. 17-17.30 i terminalen (våning I) i Västra hamnen. Vi går ombord på Princess Anastasia  där vårt program startar kl. 18 i konferensrummet på däck 8 med Folkes bildkavalkad från fjolårets St Petersburgs resor . Fartyget Princess Anastasia avgår mot St. Peterburg kl. 19.00 från Västra Hamnen i Helsingfors, vi kan följa avfärden uppifrån däcket. Sedan följer en smaklig buffetmiddag kl. 20.00. Som avslutning på kvällen fri samvaro och fartygets ryska underhållningsprogram.

 

Dag 2, torsdag 16.8.

 

Ankomst till Petersburg

Dagsprogrammet inleds 09 med Folke Wests föreläsning om Peter den Store i konferensrummet  på däck 8. Sedan stiger vi i land 10.30  och förflyttar oss till vårt hotell Peterville. Därifrån åker vi till  dagens huvudbesöksmål det praktfulla  Petershof. kejsarnas sommarpalats och park är lika stilig som förebilden Versailles i Frankrike. Efter Peterhof utfärden är det fritt program i St. Petersburgs med fantastisk shopping och stora kultur attraktioner. Kvällen erbjuder en färggrann kabare med rysk folkmusik och dans.

 

Dag 3, fredag 17.8.

Efter frukost, kl. 09.30 startar vår bussutfärd i Peter den Stores fotspår. Vi besöker intressanta ställen med anknytning till Peter den Stores tid: Forna svenskstaden Nyen, Peter den Stores stuga, Peter-Paulfästningen, Petersporten, Peter-Paulskatedralen och Bronsryttarstatyn. Kl. 13,00 slutar utfärden vid Isaks kyrkan, efter lunch är eftermiddagen ledig för fritt program i miljonstaden. Detta är en kväll reserverad för kultur och  nöjen T.ex. erbjuds för den som så vill balett- eller opera- eller cirkusföreställning. Biljetter bör bokas på förhand.

 

 Dag 4, lördag 18.8.

En skön dag i Petersburg - vi har en frivillig utfärd till världens största museum för rysk konst i Mihailovs slott. I museets samlingar finns cirka 400 000 utställningsföremål, som täcker över tusen år av den ryska konstens historia. En utmärkt möjlighet är också att besöka någon av stadens fina parker, Kejserliga sommarträdgården eller Mikhailosky parken. Eller kanske en trevlig kryssning på Neva floden.

Klockan 16.30 avgår vår buss från hotellet tillbaks till fartyget och klockan 18 avnjuter vi en gemensam middag ombord. Därpå följer vår andra klubbträff i konferensavdelningen -  temat är kommande resor. Efter det njuter vi av fartygets artisters färggranna föreställning i nattklubben.

 

Dag 5. söndag 19.8.

Efter frukost, som serveras från klockan 7, är det ankomst till Helsingfors kl. 8.00. Men om köerna är långa, så det lönar sig att äta i lugn och ro och gå i land först efter kl. 9!

Vår trevliga klubbresa är förbi för denna gång, men kom ihåg: nästa resa är alltid den bästa!

 

Resans pris 695,- per person i dubbelrum

Priset i enkelrum är 875,-

 

I priset ingår

·     Båtresorna med St Peter Lines fartyg Anastasia i fönsterhytt

·     Busstransfers mellan hotell Peterville och Princess Anastasia

·     I St. Petersburg inkvartering i hotell Peterville  

·     De programenliga mötena under resan tur och retur

·     Programenliga måltider 4  frukostar och 2  middagar

·     Reseledaren Folke Wests service under hela resan och lokalguiderna i St Petersburg

 

Utfärder

Utfärderna med Folke West i St. Petersburg är valfria

Fredag  Kejserliga sommarpalatset St Petershof 60,-

Lördag I Peter den stores fotspår 40,-

Boka utfärderna på förhand och betala dem kontant ombord.

Fredag kväll Rysk kabare med folkmusik och dans  


Förfrågningar och anmälningar:

folkewest.travelclub@gmail.com eller textmeddelande 045 268 4066

Hemsida Printa ut sidan Kontakta oss Info På svenska Suomeksi In English