PANAMAN KOLMIO MATKA , PANAMA CITY + INTIAANISAARET + RANTA

PANAMAN KOLMIOMATKAT

 

Panama City + San Blas Intiaani saaret +Costa Blancan ranta
4 + 3 + 7 =14 vrk

Tama matka voidaan jarjestaa ympari vuoden. Matkan hinta on riippuvainen ajankohdasta ja lentoyhtiöstä, pyydä tarjous !

Panama City - Amerikoiden Monaco - upea sykkivä metropoli!
San Blas Saaret - Intiaanien autonominen valtakunta - neljänsadan saaren satumaa.
Costa Blanca - on rantatropiikkia parhaimmillaan, upea ja loiva valkohiekkainen
ranta, jota huuhtelevat Tyynen Valtameren siniset aallot.

Panama City perustettiin jo 1519 ja on vanhin kaupunki Tyynen Valtameren rannikolla. Panama City on kolme kaupunkia yhdessä; Panama Viejo – rauniokaupunki, Casco Viejo – vanha kaupunki ja Business City – pilvenpiirtäjien uusi kaupunki. Nähtävää riittää useaksi päiväksi. Rauniokaupungin synkät muurit kertovat piraatti Henry Morganin tarinan, Casco Viejo kaupungin ranskalaisajan kukoistuksesta ja uusi kaupunki Bella Vista tarjoaa pilvenpiirtäjien lomassa kulinaristisia elämyksiä ja shoppailua vailla vertaa! Kauppojen määrä ja laatu ylittävät villeimmätkin odotukset ja hinnat ovat, kiitos dollaritalouden, todella alhaalla!

San Blas Saaret, Kuna intiaanien autonominen valtakunta Comarca Kuna Yala sijaitsee Atlantin rannikolla. Se muodostuu San Blas saariston neljästäsadasta saaresta ja 260 kilometriä pitkästä maakaistaleesta rannikon puolella, jossa sijaitsevat viljelykset. Kaiken kaikkiaan Kuna intiaaneja asuu saarilla vajaat 40 000. Pääelinkeinoina ovat kalastus ja maanviljely. Kuna valtio tuottaa vuosittain 50 miljoonaa kookospähkinää, joka toimii maksuvälineenä kaupanteossa kolumbialaisten kauppalaivojen kanssa. Tänne eivät tiet johda, joten matkaamme San Blasille lentäen ja veneillen. Kiitos eristyneisyyden, Kuna intiaanit ovat onnistuneet säilyttämään vanhan kulttuurinsa ja elintapansa. Kuna naiset, jotka yhä pukeutuvat värikkäisiin perinnevaatteisiin, ovat hyvin taiteellisia ja heidän käsinompelemansa värikkäät Mola kankaat ovat saavuttaneet maailmanmaineen. San Blas saarille ei ulkopuolisilla ole asiaa muuta kuin vierailijoina, myös kaikki liiketoiminta on varattu vain paikallisväestölle. Kuna intiaanit ovat ylpeitä isäntiä, jotka kertovat mielellään historiastaan ja kulttuuristaan. Iltasin heillä on tapana esittää vierailleen laulua ja tanssia. Kuna intiaanien tarjoamat ruoat ovat tuoreita meren- herkkuja. Yöpyminen tapahtuu yksinkertaisissa, mutta siisteissä majoissa.

Costa Blanca, valkoinen rannikko, on Panaman paras ranta. Se sijaitsee noin 140 kilometriä Panama Citystä länteen Tyynen Valtameren rannalla, kohdassa
missä Panaman vuoristot alkavat. Kymmenen kilometrin pituinen valkohiekkainen ranta laskeutuu loivasti maailman suurimpaan valtamereen, joka on nimensä mukaisesti hyvin tyyni. Upeat uima-altaat luovat loistavat puitteet kaikille vesi-leikeille ja harrastuksille. Muun liikunnan ystäville on tarjolla golfia, ratsastusta, sukellusta ja syvänmerenkalastusta. Kulttuuria kaipaaville on antoisia retkiä vaikkapa maaseudun pieniin kaupunkeihin.

KOLMIOMATKAN HOTELLIT

COUNTRY INN & SUITES *** PANAMA CITY
Kotoisa hotelli loistavalla paikalla Panaman kanavan suulla kauniissa puistomaisemassa! Hotellissa TG Fridays ravintola ja baari sekä erillinen aamiaisravintola, lobbyssa ilmainen kahvi- ja teetarjoilu ympäri vuorokauden. Uima-allas, kuntosali, kauppa, matkatoimisto, kokoustilat ja businesscenter. Huoneissa puhelin, satelliitti-TV, internetyhteys, kahvinkeitin, silitysrauta ja -lauta, suihku/kylpyamme. Tilavat Junior-suite huoneistot.

YANDUP MAJATALO** SAN BLAS SAARET
Luonnonmateriaaleista rakennetut majatalot tarjoavat vaatimattoman, mutta siistin majoituksen, joka sopii hienosti San Blas saariston ilmapiiriin. Majat ovat kaksin- tai nelinasuttavia, jokaisessa oma terassi merinäköalalla. Majoissa sähkövalot, wc ja suihku. Mahdollisuus myös nukkua ulkosalla riippumatossa. Intiaanien tarjoama kalavoittoinen täysihoito sisältyy hintaan.

PLAYA BLANCA RESORT **** COSTA BLANCA

Tyylikäs uusi lomakeidas on rakennettu rauhalliselle paikalle suoraan valkohiekkaiselle rannalle.Viihtyisät, tilavat ja valoisat huoneet, joissa parveke tai terassi ja erinomainen varustelutaso. Kaksi suurta uima-allasta sekä lasten uima-allas. Yksi buffet- ja kaksi a la carte- ravintolaa, kaikki korkeatasoisia sekä neljä eri baaria takaavat hyvän ja monipuolisen all included palvelun. Vauhdikas iltashow vaihtuu joka ilta. Pitkällä loivalla rannalla runsaasti aktiviteetteja, kuten sukellusta, snorklausta, kalastusta, ratsastusta ja purjehdusta. Golfkenttä lähietäisyydellä.

 

 

RETKET PANAMA CITYSSÄ

Panama City - raunioista rikkauksiin

Panama City on siitä merkittävä, että se on Amerikoiden ensimmäinen Tyynen Valtameren rannalle perustettu kaupunki ja on tänäkin päivänä Väli-Amerikan ylivoimainen metropoli - paikallinen Monaco! Tämä kaupunkikierros esittelee kaikki Panaman kolme kaupunkia kerralla, rauniokaupunki - Panama Viejo,
vanha kaupunki - Casco Viejo ja Bella Vista - pilvenpiirtäjien uusi kaupunki. Paitsi tärkeimmät nähtävyydet ja Panama Cityn vuonna 1519 alkanut värikäs historia, tulevat reitin varrella tutuiksi parhaimmat ostoskadut, ravintolat ja baarit. Maukas lounas Bella Vistan ravintolakortteleissa ja ostokset Albrookin kauppakeskuksessa täydentävät mielenkiintoista retkipäivää. Puolipäiväretki noin viisi tuntia.

 

Panaman Kanava - Maailman kahdeksas ihme

Vuonna 1914 valmistunut kanava on vieläkin maailman tärkein kahta valtamerta yhdistävä laivaväylä, jonka läpi on vuosien varrella kulkenut lähes miljoona alusta.
Kanavan rakentaminen ei ollut helppoa. Ensimmäinen, ranskalaisten johtama yritys 1880 -luvulla epäonnistui ja johti yli 20 000 työntekijän kuolemaan.Vasta kun Panama itsenäistyi ja hanke siirtyi Yhdysvalloille, kanava saatiin rakennettua valmiiksi kymmenessä vuodessa 7 500 miehen voimalla. Yhdysvallat luovutti kanavan Panamalle vuosituhannen vaihtuessa ja kanava toimii tänä päivänä paremmin kuin koskaan. Risteilemme läpi Panaman kanavan kolmen mahtavan sulun, laskeutuen Gatun järveltä kolmekymmentä metriä alas Tyynen Valtameren tasolle. Päiväretki noin viisi tuntia, sisältäen laivalla tarjotun lounaan.

 

 


RETKET SAN BLAS SAARILLA

Kuna Yala -Elämää intiaani kylässä

Retkemme vie Kuna intiaanien arkeen ja tustumme heidän elämäntapaansa ja kulttuuriinsa. Virailemme tiheästi asutussa kyläyhteisössä, missä intiaanit hoitavat jokapäiväisiä askareitaan. Eristyneisyyden ansiosta Kuna intiaanit ovat onnistuneet säilyttämään vanhat perinteensä hyvin.Täällä kukoistaa edelleen rikas Mola käsityötaide ja kulttuuri, jota vaalivat etenkin perinteisiin kansallispukuihin pukeutuneet naiset. Miehet kalastavat saaren edustalla puusta koverretuilla purjein varustetuilla kanooteilla. Kaikkialla meitä seuraavat iloiset ja uteliaat lapset, jotka mielellään poseeraavat kuvissa. Retkemme varrella näemme kylän poliisiaseman, koulun, kirkon, kauppoja ja intiaanien majoja sekä kylän kongressitalon, jossa kahdesti viikossa kokoonnutaan päättämään yhteisistä asioista kyläpäällikkö Shahilan johdolla, joka johtaa kokousta riippumatossa maaten.

San Blas Intiaani saarilla on mahdollisuus osallistua jokiretkeen, jossa käydään kookosviljelyksillä mantereen puolella, sekä uinti- ja snorklausretkeen autiosaaren rannalle!


RETKET COSTA BLANCALTA


El Valle Anton - Vehreyden laakso

Vain 40 minuutin päässä Costa Blancalta vuorten lomassa sijaitsee luonnonkaunis ja viileä El Valle de Anton, vehreyden laakso, jossa käymme maalaismarkkinoilla. Siellä on tarjolla kukkia, vihanneksia ja hedelmiä sekä intiaanien tekemiä käsitöitä. Patikoimmme vuoristopolkua ylös, läpi trooppisen metsän El Chorro Machon vesiputouksille, jossa mahdollisuus virkistäytyä uiden. Paluumatkalla käymme El Nisperon eläintarhassa tutustuen paikallisiin erikoisuuksiin kuten ” Kultaiseen sammakkoon” ja jännittäviin kissaeläimiin. Puolipäiväretki sisältäen välipalan ja juoman.

 

Embera Intiaanien kylä

Tämä on kuin retki menneisyyteen, unohtuneeseen maailmaan. Ajamme ensin bussilla Corotun kylään, joka sijaitsee Chagres joen rannalla. Siellä meitä vastassa ovat Embera intiaanit, jotka vievät meidät yhteisönsä luo Alajuela järven poikki kapeissa piragua- kanooteissaan. Meille esitellään kylän elämää, viljelyksiä ja arkisia askareita, mutta myös intiaanien käsityötaidetta, kuten koreja ja koruja. Kylän poppamies kertoo eri yrteistä ja niiden käytöstä lääkityksessä sekä intiaanien uskonnollisista rituaaleista. Syömme joesta ongitun kalalounaan ja näemme värikkään tanssiesityksen, jonka jälkeen patikoimmme läheisille vesiputouksille uimaan. Kokopäiväretki kahdeksan tuntia.


Crafts and Culture – Maaseudun aarreaitta

Todellinen löytöretki niille, jotka haluavat viedä kotiin jotain alkuperäistä ja aitoa. Coclen provinssi on tunnettu taiteellisista asukkaistaan. Tämä käy ilmi, kun toreilla näkee käsintehtyjen taidetuotteiden laajan skaalan ja eri luonnonmateriaalien kekseliään käytön. Tarjolla on hattuja, kankaita, koreja, maalauksia, etsauksia, koruja, pitsejä ja kudontaa sekä kaiverrettuja taguapähkinöitä. Penonomen vanhalla torilla ihailemme Simon Bolivarin pronssipatsasta ja käymme San Juanin komeassa katedraalissa.Vierailemme La Pintadan maalaiskaupungissa, jossa valmistetaan kuuluisia Panama- hattuja ja tupakkafarmilla, jossa tehdään Joyas de Panama sikareita. Matka jatkuu El Canon arkeologiseen museoon, joka kertoo intiaanien alkuperästä. Kaiken kruunaa käynti vuona 1522 perustetussa pienessä Natan kylässä,
jonka kirkkoa Apostoli Santiagon Basilicaa pidetään Amerikoiden vanhimpana alkuperäiskirkkona. Kokopäiväretki kuusi tuntia.

 

 

HYVÄ TIETÄÄ !

Panama sijaitsee Väli-Amerikassa. Se toimii yhdistävänä siltana Pohjois- ja Etelä- Amerikan välillä. Rajanaapureina ovat Costa Rica ja Columbia. Maata ympäröivät Atlantti ja Tyyni Valtameri.

Panaman väkiluku on noin kolme miljoonaa, josta noin kolmasosa asuu pääkaupungin Panama Cityn seuduilla. Panaman väestöstä noin 7 % on alkuperäisintiaaneja jakautuen seitsemään eri heimoon.

Panama on kooltaan 86 000 km2, pituutta noin 700 kilometriä ja kapein kohta on noin 80 kilometriä valtamereltä toiselle.

Panama on siitä maa, jota eivät vaivaa luonnonkatastrofit kuten hurrikaanit, maanjäristykset tai tulivuoret.

Panaman läpi kulkee vuonna 1914 Yhdysvaltain toimesta rakennettu Panaman kanava, joka yhdistää Atlantin ja Tyynen Valtameren. Vuosituhannen vaihtuessa kanava siirtyi täysin Panaman hallintaan.

Rahayksikkö on Balboa, jonka kurssi on yksi yhteen USAn dollarin kanssa. Balboa esiintyy vain kolikkoina, joten seteleinä toimivat USAn dollarit. Kaikki länsimaiset luottokortit kelpaavat Panamassa.

Virallinen kieli on espanja, mutta englantia osataan yleisesti Panama Cityssä ja hotelleissa. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Panamaan.

Vain nelitajuuskännykät toimivat Panamassa, mutta tarpeen tullen voi paikan päällä vuokrata tai ostaa toimivan kännykän. Sähköjännite on 110 V. Aikaero Suomeen
- 8 tuntia.

KOLMIO MATKAN HINTA MÄRÄYTYY MAAPAKETIN HINNASTA , SEKÄ SITTEN LENNOISTA PANAMAAN, NÄITÄ KANNATTAA TÄHYILLÄ NETISTÄ, SILLÄ HINTATASO VAIHTELEE RAJUSTI !

VALYSE MATKASI AJANKOHTA JA PYYDA TARJOUS !!

 

 

Etusivulle Tulosta sivu Ota yhteyttä Info På svenska Suomeksi In English